Bantningspiller

Bantningspiller är ett alternativ för dig som vill gå ner i vikt, fast har svårt att ändra på sin vardag. Bantningspiller fungerar oftast så att de är aptitnedsättande och tillsammans med motion och nyttig mat kan din viktnedgång få en riktig fart framåt.

Det finns flera olika sorters bantningspiller och alla fungerar olika beroende på sort och märke. Men man kan dela in dem i två olika grupper. Den ena gruppen utav bantningspiller fungerar på det viset att de stimulerar dopamin och noradrenalin, vilket resulterar i en minskad aptit, ökad fettförbränning och mer psykisk energi. Dessa tabletter är dock olagliga i Sverige eftersom man anser att risken för att bli beroende utav dem är för hög. Den andra variantent utav bantningspiller påverkar serotoninhalten, vilket också resulterar i mindre aptit och humörhöjande.

Negativa aspekter med bantningspiller

Det är viktigt att du vet vad du köper så du inte får fel sort utav bantningspiller, så att du inte får en sort som skapar beroende och ger en massa olika typer av biverkningar. Vi här på dietmetoder.se rekommenderar inte att köpa bantningspiller via nätet från USA, eftersom du då har ingen kontroll på vad du köper för något. Varianter som kan vara lagliga i USA är inte alltid lagliga i Sverige.

Det finns några bantningspiller som är klassade som läkemedel i Sverige, medans andra säljs som hälsokost. Ett exempel på ett välkänt bantningspiller är Lepigen. Det minskar din hunger samtidigt som den ökar ämnesomsättningen i kroppen. Andra bantningspiller som är vanligt och populär i Sverige är Stratzol eller sådana som innehåller äppelcidervinäger. Studier visar nämligen att äppelcidervinäger minskar på GI-värdet i maten som du äter samtidigt som det ökar fettförbränningen och förlänger mättnadskänslan. Ett annat exempel är Xenical som verkar genom att minska mängden fett som kroppen kan ta upp. Den påverkar dock inte aptiten, men istället passerar ungefär 30% av fettet i maten direkt genom tarmen utan att brytas ner vilket leder till att det inte kommer lagras i kroppen.

Eftersom det finns så många olika bantningspiller är det utav rekommendation att gå till en dietist eller läkare som kan ge mer information om de olika bantningspillerna som finns och rekommendera en för dig. Det finns nämligen inget perfekt bantningspiller som passar gör att alla går ner i vikt utan de är oftast olika effektiva och hjälper människor på olika sätt. Ibland får du pröva dig fram tills du hittar den som passar just dig bäst.