Idealvikt

Att nå till- och behålla sin idealvikt gör att man mår bra och är frisk. Att vara underviktig eller överviktig ökar risken för kroniska sjukdomar och minska livskvaliteten. Vad väljer du?

För att lyckas gå ner i vikt måste man bestämma sig till hundra procent för att lyckas. Men när man väl har bestämt sig för att gå ner i vikt kan vi hjälpa dig att nå din idealvikt. Din idealvikt bestämmer du själv, men vi rekommenderar att den ligger inom ramarna för BMI (Body Mass Index). För att nå din idealvikt kan du följa valfri dietmetod och sedan sätt upp egna mål för din viktminskning. Det finns ingen enkel genväg till viktminskning, det fungerar inte så att man kan svälta sig till en mindre vikt. Istället bör du motionera regelbundet, få bättre kostvanor och god sömn.

Viktminskning sker inte under en natt
Nått du bör ha i åtanke när du väl valt att gå ner i vikt är att det tar tid. Det är egentligen inte en sån svår sak att gå ner i vikt, utan problemet ligger hos de flest i tålamodet. Om man låter viktförändringen ta tid så ökar man sina egna chanser att lära sig hantera sin vikt, och finner då troligtvis ett sätt att leva sunt ut för resten utav livet.

Hur blir jag smal som en modell?
Den vikt som oftast ses som önskevärd av skönhetsindustrin, är för det flest människor omöjliga att uppnå. Deras mål brukar vara orealistiska och i vissa fall farliga för hälsan. Välj istället dina egna realistiska mål och var nöjd med din kropp!

Kön
Längd (cm)
Resultat