Kosttillskott

Ett kosttillskott är exakt vad ordet betyder ”ett tillskott till kosten”. Ett kosttillskott kan aldrig ersätta din kost utan används enbart som ett komplement. Något som är viktigt att veta är att kostillskott är i samspel med övriga näringsämnen så om du slarvar med maten så fungerar inte kostillskotten.

Om du har goda matvanor så kan kostillskott ge dig en stor fördel, speciellt om du tränar. Det är mycket viktigt att tänka på att kosttillskott oftast är i koncentrerat av endast ett fåtal olika ämnen. Börjar du då äta en viss typ utav kosttillskott så kommer kroppen att förbruka andra viktiga näringsämnen i kroppen för att tillgodogöra kostillskottet. T.ex. Ett höre intag utav proteninpulver ökar ditt behöv utav vitaminer och mineraler.

Om du väljer ett kosttillskott som endast innehåller en sorts vitamin, bör detta tas med försiktighet. Om du tror att du lider av brist på något specifikt ämne bör du ta kontakt med en läkare som kan utvärdera dina näringsbehov och brister.

Det är inte farligt att äta kosttillskott och i dagsläget finns det ingen forskning som kan bevisa att det ger en skadlig inverkan på kroppen. Men det är viktigt att du alltid följer de rekommenderade doserna och bara använder dig utav ”kända” märken och produkter.

På marknaden idag finns det tusentals olika produkter och det kan oftast upplevas som svårt att hitta just produkten som passar för dina behov och träning. Detta kombinerat med en bra koll på din egen hälsa och kropp gör det mycket viktigt att veta vilka preparat, kosttillskott, produkter och märken som är pålitliga och bra. Vi på dietmetoder rekommenderar dessa produkter..