Måltidsersättning

Att äta rätt är oftast svårare gjort än sagt. För att komma igång snabbt och effektivt kan måltidsersättning vara ett alternativ. Viktigt att tänka på när man börjar med måltidsersättning är att att lägga om sin kost och sina motionsvanor för att när man sedan slutar med måltidsersättningar komma tillbaka till en god vana. Du kommer annars också riskera att få tillbaka de gamla kilona som du precis gjort dig av med.

En måltidsersättare är en livsmedelsprodukt gjord för att ersätta en eller ett flertal måltider per dag, och för att minska eller kontrollera din vikt. Om du lider utav övervikt så beror det oftast på att du har ett mycket högre kaloriintag än vad du gör av med. Det försöker många lösa genom att äta mindre, dock leder detta bara till problem då man går i förlust utav viktiga mineraler och vitaminer. Vilket ofta leder till att man ger upp hoppet om att gå ner i vikt, det är här måltidsersättningen kommer in i bilden som hjälper dig att få en mycket mer balanserad viktminskning, och du får även i dig rätt näringsintag.

För att du ska lyckas att gå ner i vikt så räcker det oftast inte bara att dricka/äta måltidsersättare. Det krävs även att du motionerar regelbundet och att du har långsiktiga och realistiska mål. Med tiden kommer du att förlora överflödiga kilon vilket kommer leda till att du kommer känna dig piggare och starkare även psykiskt kommer du må bättre!

Fördelar med måltidsersättning

Fördelen med måltidsersättning är att det ger dig snabba och konkreta resultat, utan att du drabbas utav vitaminbrist. På de flesta måltidsersättare så finns det bevisa effekt, vilket betyder att om du följer de anvisningar som finns bör du gå ner i vikt eftersom energiintaget är mindre än vad en person gör av med. Metoden är mycket väl synkad med motion, vilket anses som positivt.

Nackdelar med måltidsersättning

Den största nackdelen med måltidsersättningar är att i den långa längden blir det dyrt. Det är ingen mirakelkur som gör att alla problem försvinner och i långa längden måste man byta ut måltidsersättningen mot vanlig mat. Måltidsersättningar är väldigt ofta söta till smaken vilket ofta leder till att man äter smågodis etc.