Pulverdiet

Att äta enligt Pulverdiet betyder att man dricker sig smal. Pulverdiet är en känd metod inom vården och har använts för att komplettera måltider samt som bantningspreparat.

Dietpulvret innehåller oftast massa näringsämnen som är viktiga för kroppen, det har även ett väldigt lågt kalori-innehåll. De flesta dietpulver innehåller cirka 800 kalorier per dagsintag. Det är möjligt att byta ut alla måltider mot pulver, men detta är högst genomförbart i tre veckor.

Tanken bakom dietpulvret är att få kroppen att förbruka kolhydrater och vatten vilket leder till att kroppen bildar ketonkroppar som ger en mättnadskänsla. Det finns idag väldigt många olika pulverdieter att köpa, det kan vara allt ifrån varma drycker till soppor.

Resultaten som blir utav pulverdiet är väldigt olika ut individ till individ, det är vanligt att man går ner ett par kilo om man byter ut alla måltider och inte fuskar.

Risker som finns med pulverdiet

Det är rekommenderat att som längst gå på pulverdiet i tre veckor. Det är vanligt att man går upp lite i vikt igen när man slutar med dieten, det är därför viktigt om du vill behålla vikten att äta lite mindre portioner. Detta beror på att man får i sig mer kolhydrater och kroppen börjar därför att bygga muskler. Det är även viktigt att du kollar upp ditt energibehov innan du börjar med pulverdiet så de uppfyller dina behov. För det är inte roligt om du går och är hungrig hela dagen.

Kommentera