Scarsdale dieten

Scarsdale dieten skapades utav hjärtspecialisten Dr. Herman Tarnowers runt -70 talet. Dieten går ut på att man ska försöka minska antalet kolhydrater och fett i kosten. Det är vanligt att man följer Scarsdale i två veckor för att få det ultimata resultatet. På två veckor kan man lyckas gå ner hela nio kilo.

Vad ska jag äta om jag följer Scarsdale dieten?

Produkter utav fullkornstyp, kaffe, te, frukt, grönsaker, skaldjur, kyckling , nötter och fisk.

Vad bör jag undvika om jag följer Scarsdale dieten?

Pasta (vit), bröd, ris, chips, godis, mjölk, socker, smör, olja även mat med högt fettinnehåll samt kolhydrater.
Fördelar
Scarsdale metoden är en mycket populär diet som är genomförbar på en mycket kort tid (två veckor), sedan gäller det bara att äta rätt livet ut.

Nackdelar
Expert hävdar att Scarsdale metoden endast ger upphov till vätske förlust i kroppen och att vikten kommer tillbaka när dieten slutar.

Exempel meny för en vanlig vardag..

Frukost: En skiva fullkornsbröd med en halv grapefrukt samt kaffe alternativt te, givetvis utan socker, grädde och mjölk.

Lunch: En portion kött t.ex. kycklig, rostbiff eller skinka. Detta serveras med tomater och måltidens dryck är kaffe alternativt te.

Middag: En portion fisk alternativt skaldjur, detta serveras tillsammans med en sallad och grönsaker. En skiva fullkornsbröd och en grapefrukt. Drycken är kaffe alternativt te.

Kommentera