South Beach-metoden

South beach-metoden bygger på att man ska försöka undvika kolhydrater och istället äta naturliga fetter. Vilket innebär att t.ex. kött, fisk, ägg, mjölkprodukter, nötter, ost, grönsaker och efterätter utan kolhydrater anses som bra mat. Men till skillnad från atkins, och GI-metoden så är South beach-metoden en mycket mindre strikt diet. Dieten tillåter små mängder utav kolhydrater i kosten och dessutom är det tillåtet att inta små mängder omättade fetter. Poängen med dieten är att man ska kunna försöka följa den livet ut istället för att ge upp inom den närmsta veckan.

Metoden är mycket populär i USA och har nu på senare tid börjat bli alltmer populär i Sverige. Metoden skapades utav författaren Arthur Agatson från Miami Beach, och ett antal olika läkare. Arthur Agatson är specialiserad inom hjärt- och kärtlsjukdomar och har med hjälp utav sin erfarenheter utvecklat denna diet som han hoppas ska leda till bättre hälsa världen över.

Faser

  1. Fas 1 (2 veckor) – under dessa två veckor får du inte äta några kolhydrater, socker dvs. potatis, spannmålsprodukter, ris, frukt och alkohol. Istället ska du fokusera dig på att äta proteiner, dvs. ägg, kött, fisk och grönsaker.
  2. Fas 2: Den här fasen vara ända tills du lyckats nå din ideal vikt, här kan du smått introducera kolhydrater och vissa typer av frukter men det är viktigt att de har ett lågt GI-värde.
  3. Fas 3: När du nu har uppnått din idealvikt börjar fas tre, som kommer vara resten utav ditt liv och ska hjälpa dig att hålla fast vid din idealvikt.

För- och nackdelar med South Beach-metoden

South Beatch-metoden anses ha många fördelar eftersom den inte alls är lika strikt som de andra dietmetoderna som finns därav finns inte heller samma risk för en förhöjning utav kolestrolvärdet. Det som är mest positivt av allt är att South Beach- metoden har en veteskapligt bevisad effekt. Dvs. forskare har gjort studier och vet att metoden fungerar.

En kommentar på artikeln "South Beach-metoden"

Denna artikel var väldigt informativ och väl skriven. Har följt denna metod ett tag nu och jag mår redan bättre, fast det bästa av allt är att maten man får äta är väldigt god!

Keep up the good work!
Gustav


Av Gustav 7 år sedan

Kommentera