Spirulinadieten

Spirulina är en naturprodukt som kommer ursprungligen från Mexiko, den består utav växtplankton och ser ut som en spiralformad blågrön alg. Spirulina innehåller ett högt näringsinnehåll med få kalorier och blir därför ett utmärkt kosttillskott. Man räknar på att spirulina ungefär innehåller sjuttio procent proteiner med alla essentiella aminosyror som är lätt upptagna utav kroppen. I spirulina finns det även dubbelt så mycket B12 vitaminer som lever och är ett koncentrat av proteiner, fleromättade fettsyror, vitaminer, mineraler, spårämnen och enzymer.

Vart kan jag köpa Spirulina?
Du finner vanligtvis Spirulina i dina lokala hälsokost affärer.

Spirulinadieten går ut på att man 30 minuter innan varje måltid tar tre till sex spirulinatabletter (alternativt 1 tsk pulver som utspäds i äppeljuice eller liknande). Spirulinadieten ger minskade hungerkänslor samt att kroppen får en ”fullvärdig” näring. Om man väljer att följa dieten ska man varje dag ha fem olika mål varje dag och dieten ska max pågå i tio dagar. De olika målen man ska ha är: frukost, mellanmål, lunch, middag samt kvällsmål.

Spirulinadieten – Veckomeny

Frukost: Sex spirulinatabletter, en grapefrukt alternativt ett äpple och örtte.
Lunch: Nässelsoppa med en till två matskedar spirulinapulver (SE UPP: Låt inte spirulina koka, det leder till förstörning utav enzymerna).
Mellanmål: Örtte och vatten
Middag: Spirulinasoppa.
Kvällsmål: Örtte.

Det krävs även minst trettio minuters motion dagligen, rekommenderat är en rask promenad.


Kommentera